A makulátlan viacolor látványa felszabadító. Olyan, akár egy tavaszi nagytakarítás, amely során megválunk a kacatoktól, és alaposan kitakarítunk, hogy tiszta lappal, megújult lendülettel folytathassuk a mindennapokat.

Professzionális térkőtisztítás vegyszermentesen

A perzselő napsütés, a por, a viharok, a csapadék és a sár egyaránt nyomot hagy rajta. Megtelepedhet rajta a moha, közé férkőzhet a gaz, és akár gombás foltok is felbukkanhatnak a felszínén. Emellett gyakran az olaj- és festékfoltok, a rozsda és a zsír sem kíméli.

Tény, hogy a térkő rendszeres, például slaggal történő átmosása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a burkolat megőrizze szépségét, Ugyanakkor a vegyszermentes, professzionális térkőtisztítás hatását nem pótolják a házi megoldások. A tökéletes és tartós eredmény érdekében mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni, aki rendelkezik a megfelelő technikai- és technológiai háttérrel.

Miért fontos a vegyszermentesség?

Napjainkban szerencsére egyre több embernek fontos a környezettudatos életmód, épp ezért tartom nagyszerűnek, hogy a térkőtisztításhoz nem kell semmilyen vegyszert vagy kemikáliát használni.

Ennek köszönhetően nem ártunk a bolygónak, arról nem beszélve, hogy a munkafolyamat során biztosan nem teszünk kárt a használati tárgyakban, illetve a viacolor közelében lévő növényekben, fűben. Sőt, a tisztítás után a gyerekek és a háziállatok is tökéletes biztonságban vannak!

Tetők és eresz csatornák tisztítása

Tetők és eresz csatornák tisztítását is vállaljuk, ennek áráról és részleteiről kérem érdeklődjön e-mailben vagy telefonon.

Térkő felújítás

A térkő állapotát nem csak a különféle szennyeződések ronthatják, hanem a különféle egyenetlenségek is, amelyek hátterében többnyire egy-egy rosszul lerakott csővezeték vagy épp egy terebélyesedő fa gyökere áll.

Ilyen esetben sokan a teljes térkő cseréjét fontolgatják, holott a térkő teljes körű felújítása ennél jóval költséghatékonyabb megoldás. Felújítás esetén maximum 1500 Ft/ m2 árral kell kalkulálni, míg csere esetében ez az összeg elérheti az 5-6000 forintos négyzetméterárat is. Arról nem beszélve, hogy ez utóbbi esetben a megfelelő mesterember felkutatása is komoly kihívást jelenthet.

Szintén nem elhanyagolható a környezettudatossági tényező. Az felszedett és kidobásra ítélt térkőből ugyanis hulladék lesz, amely - bár újrahasznosítható - speciális elszállíttatása további költségekkel jár.

A felújítás során először felszedjük a problémás térkövet, kiegyenlítjük az alatta lévő felületet, majd a térkődarabok visszahelyezését követően fugázzuk a réseket.

A térkő felújítás alapára nem tartalmazza a kövek megtisztítását, de a két szolgáltatás természetesen együtt is kérhető.

Térkő csere

Az esetek többségében arra biztatom a megrendelőimet, hogy a teljes viacolor kicserélése helyett válasszák a meglévő burkolat felújítását.

Amikor azonban valami miatt, például a térkő burkolat drasztikus rongálódása miatt a felújítás nem jelent megoldást, valóban a térkő cseréje marad az egyetlen lehetőség.

Amennyiben ezt a szolgáltatást szeretné igénybe venni, telefonos egyeztetés vagy a helyszín felmérését követően egyedi árajánlatot adok.

Felületkezelés impregnálással

A felületimpregnálás az egyik legjobb módja annak, hogy megvédjük a térkő szépségét. A speciális impregnálószer láthatatlan pajzsként óvja a felületet. Ennek köszönhetően gátolja a szennyeződések megkötését, illetve megakadályozza a térkő szétfagyását.

Az impregnálás olyan hosszú távú befektetés, amelynek köszönhetően sokkal tovább élvezhetjük a tiszta, rendezett térkő látványát.

Térkőtisztítás ára

A konkurenciával ellentétben én hiszek abban, hogy az ár feltüntetése igenis fontos szempont a megrendelőnek. A megfelelő információk birtokában adott árajánlatom fix, azon felül nem kell más költséggel kalkulálni!

A térkőtisztítás ára a megtisztítandó terület nagyságától és állapotától függ. Az árajánlat minden esetben magában foglalja a kiszállási díjat, valamint a tiszta víz kivételével tartalmazza a munkához szükséges összes eszköz biztosítását is.

200 nm felett 750 Ft/nm, 70-200 nm között 900 Ft/nm,  70 nm alatt 1.200 Ft/nm az alap ár. Ezek az árak tájékoztató jellegűek, és enyhe szennyezettség esetén érvényesek. Ha küld pár fotót és egy rövid leírást a szennyezettség mértékéről valamint leírja, hogy kb. mikor lett letéve a térkő és volt e már tisztítva akkor ezen információk birtokában pontos árat tudok adni, amely tartalmazza a tisztítás során felmerülő összes költséget.Különösen durva szennyezettség, ragasztó, vakolat, beton, olaj, zsír foltok esetén az àr elérheti az induló ár dupláját. Pl. 200 m2 ragasztós, olajos, mohàs terület tisztítàsa lehet 1.200Ft / m2 is.

A tisztítás során mohàval, gazzal és más szennyeződésekkel együtt a fugákból a homok is kimosódik kb. 2-3 cm mélyen. Ennek pótlását is vàllaljuk, melyhez kvarc homokot hasznàlunk. Erre kérjen külön árajànlatot, mivel ez az ár nagyban függ a a tèrkő fuga nagysàgàtól és ez mindenhol vàltozó.